Matjaž Mavri Boncelj na Mistru International 2018

Mister Matjaž Mavri Boncelj, 23-letni Tržičan, je februarja skupaj z lastnico licence Nino Uršič odpotoval na Filipine na svetovni izbor Mister International.

Svetovni izbor je tokrat trajal 13 dni, urnik pa je bil – kot nam je poln novih izkušenj zaupal lepi Matjaž – vsak dan zapolnjen do zadnje minute. Če kdo mislil, da so takšni izbori prijetne počitnice, se zelo moti. Tekmovalci so morali recimo vstajati med šesto in sedmo uro zjutraj, aktivnosti so imeli vse do poznega večera, poleg tega pa so za nekaj dni iz Manile odpotovali na sever Filipinov – v provinco Ilocos Norte, kjer so poleg številnih obveznosti odšli še na avanturistično vožnjo z džipi po puščavi, se kopali na rajskih plažah, Matjaž, ki si bo Filipine zagotovo najbolj zapomnil po prijaznih in srčnih ljudeh, pa je prvič imel priložnost kopati se v Pacifiku.

Kot nam je povedala Nina Uršič, so Filipinci navdušeni občudovalci in navijači lepotnih tekmovanj, kar je bila za našega mistra edinstvena izkušnja, saj se je počutil kot svetovno znan zvezdnik. Vsak dan se je slikal z več deset oboževalkami in dal kar precej avtogramov. Čeprav so mu številni napovedovali visoko uvrstitev, mu je na koncu pripadlo 16. mesto, kar je za slovensko organizacijo vseeno lep uspeh. Slavil je Vietnamec Trinth Bao, drugo mesto je pripadlo Venezueli, tretje pa Hongkongu. Med Evropejci so se med TOP 15 uvrstili le trije tekmovalci, Čeh, Norvežan in Španec. Matjažu je izkušnja ostala v lepem spominu, spoznal je veliko ljudi, novo kulturo in prelepo naravo.

Slovenija znova del svetovnega izbora

“Letos smo se po štirih letih spet odpravili na svetovni izbor Mister International. V naši organizaciji že od samega začetka našemu mistru dajemo podporo in smo mu v oporo. Pri nas v Sloveniji izberemo zmagovalca glede na videz, značaj, karizmo, ki jo izžareva, tudi intelekt ni zanemarljiv. Zmagovalec mora poosebljati zdrav duh v zdravem telesu. Naš mister Matjaž Mavri Boncelj ima vse to in nanj smo vsi iz organizacije zelo ponosni. Je izjemen fant, srčen, razgledan in zelo kolegialen.

Na svetovnem izboru pravijo, da se ocenjujeta videz in osebnost, vendar po naših izkušnjah osebnost ne igra pomembne vloge. Že pred leti smo ugotovili, da imajo raje tekmovalce, ki osebnostno niso močni, so bolj vodljivi in je z njimi lažje delati, saj se jim popolnoma podredijo. To leto so slavili Azijci, ki jih je bilo številno tudi največ na izboru in se jih je v odstotkih največ uvrstilo med TOP 15, prihodnje leto bodo morda na vrsti Evropejci. Bomo videli …,” je vse skupaj strnila lastnica licence za Slovenijo Nina Uršič.

Najlepši Slovenec o nepozabni izkušnji

“Na Filipinih sem bil od 14. do 25. februarja. To je bila res lepa življenjska izkušnja, ki bi jo privoščil vsakemu posamezniku. Veliko je bilo dejavnosti, obiskov pokroviteljev ter slikanj za njih, tu so bili vaje, dobrodelna večerja, obisk različnih krajev in znamenitosti. Poleg vsega tega sem spletel kar nekaj lepih prijateljstev, najbolj sem se ujel z Lebojem iz Južne Afrike. Večjih življenjskih priložnosti pa ni bilo, razen ponudb, da bi delal kot model na Filipinih.”