Po letu premora zopet začenjamo z novo sezono za najlepših, najbolj karizmatičnih in najbolj iskrivih Slovencev. Zbirajo se prijave za Mistra Slovenije 2022. Koga bomo letos poslali na svetovni izbor in kdo bo deležen sladkih sadov slave?

Slovenski lepotci pod licenco Mister Slovenije osvajajo sam vrh mednarodnih svetovnih tekmovanj, kot je Mister International. Uspešna kariera modelov mladeniče čaka tako doma kot v tujini. Vrata v medijski svet so jim široko odprta.

Ekipo, ki bo letos bdela nad izborom in izbranci sestavljajo: Ana Gregorič, nagrajena fotografija, ki ji zaupajo slavni. Koreografinja Barbee Šuštaršič iz plesne šole Bolero, pri kateri se kalijo evropski in svetovni prvaki. Make up artistka Sandra Pranjić, ki je sodelovala z Vogue Italia Online, Elle, Adidas in drugimi priznanimi modnimi hišami ter stilistka Maja Lazar, ki že vrsto let dela na milanskem tednu mode za znamke kot so Fendi, Ferragamo, John Richmond, Trussardi in Dolce & Gabbana. Kristina Zadnikar, mednarodno certificiran NLP Mojster Praktik in NLP Coach bo skrbela za doseganje želenih ciljev in samozavest na odru ter v vsakdanjih življenjskih situacijah. Lastnica licence Nina Uršič Knep pa bo poskrbela, da bo tudi letošnji izbor prava avantura za vse tekmovalce izbora.

Moški lepotni izbor za Mistra Slovenije že dolgo ni več stvar lepote.

Tekmovanje za Mistra Slovenije prinaša veliko vsem, ki se prijavijo, saj izbrane čakajo različne aktivnosti, kot so nevrolingvistične delavnice, delavnice o stilu, poziranju, znamčenju, hoji po pisti ter koreografije pri pripravi na polfinalni in finalni izbor. Ekipa profesionalcev bo poskrbela, da bodo izbrani lažje dosegali svoje cilje. Med najodmevnejše Slovence, ki so bili okronani za najlepše in iztreljeni v medijski svet ter si ustvarili zavidljive kariere zagotovo spadajo:

Bojan Ilijanič, ki je na tekmovanju Mister International za leto 2011 postal 4. spremljevalec in bil razglašen za Best Body of the World. Bojana je poleg manekenske kariere čakalo tudi delo napovedovalca vremena na Planet TV, sicer pa je uspešen bančnik. Miha Dragoš, ki ga je iz manekenskih voda prav tako zaneslo na male zaslone in smo zanj navijali v oddaji Zvezde plešejo na Pop TV, pa ima danes svoj narodno-zabavni ansambel Aufbix in dela kot profesor športne vzgoje.  Leta 2012 je Marka Šobota pot odpeljala v meko moške mode, Šanghaj, kjer si je ustvaril zavidljivo kariero. Tisto leto pa je lento najlepšega prejel tudi Matjaž Kumelj, poleg manekenske ga je čakala tudi pevska kariera. Nastopal je v prvi oddaji Znan obraz ima svoj Glas ter v najuspešnejšem slovenskem muzikalu Mamma Mia. Postavni Mitja Nadižar pa si bo zapomnil letnico 2014. Po zmagi doma je bil opažen v tujini, kot svojega modela ga je izbral sam Giorgio Armani za Armani Jeans kampanijo ter britanski velikan Asos.

Posebno medijsko pozornost pa pridobijo prav vsi tekmovalci lepotnega tekmovanja in ne le tisti, ki osvojijo naziv. Nekateri si ustvarijo svojo blagovno znamko in so uspešni podjetniki, kot sta Gašper Tratnik z GT Collection in Matic Benet z Organized.si. Drugi postaneje zvezde resničnostnih šovov: Gino Podhornik in Mattia Rutar v Kmetiji, Franko Bajc v Kmetiji in Zvezde plešejo, Andraž Uhan v Poroka na drugi pogled ter Gregor Čeglaj v Sanjskem moškem.

Prijave so v teku!

Slovenske gore list, ki bo okronan za letošnjega Mistra Slovenije bo naše barve zastopal tudi na svetovnem lepotnem izboru v Aziji. Bogatejši pa bo za praktične nagrade, spoznal bo svet medijev in pridobil na prepoznavnosti, celo leto pa se bo ponašal tudi z osebnim trenerjem, lastnim stilistom, frizerjem in osebnim coachem. Biti lep na sončni strani Alp le ne bo tako slabo!

 

Foto: Ana Gregorič