Projekt Mister Slovenije 2015 se je tudi uradno začel. Prvega castinga se je udeležilo kar 45 kandidatov iz vseh koncev naše dežele.

V prostorih ljubljanskega Pro dance studia, ki ga vodi priznani koreograf in mentor Miha Krušič, so povabljeni člani strokovne komisije izbrali 16 polfinalistov izbora. »Fantje so se izkazali in ob koncu je bilo težko določiti peščico tistih, ki se bo borila za laskavi naziv. Kandidati so morali prepričat v le nekaj minutah, kar za novinca ni enostavno. Večina se jih je izkazala, zato so odločale malenkosti. Eni so prepričali s suverenim nastopom, drugi z neko posebno iskrico v očeh, spet tretji z očarljivo zunanjo lepoto, ki jemlje dih,« je razkril organizator Erik Ferfolja.

Člani strokovne komisije v Pro dance studiu.

O polfinalistih so poleg organizatorjev projekta odločali še aktualno Cosmopolitanovo dekle z naslovnice Tina Zagoričnik, mister Slovenije 2012 Marko Šobot, fotografinja Ana Gregorič, lanski super-finalist mistra Slovenije in maneken Aljoša Kuzmanovski ter voditeljica Pia Pustovrh. Po zaključenem delu, ko so bili postavni lepotci ocenjeni in izbrani, pa se je družba odpravila na zasluženo kosilo v restavracijo DiVino, kjer je gurmansko uživala in kramljala do poznih ur. Naslednja preizkušnja za izklesane mladeniče bo že čez teden dni. Takrat se bodo postavili pred objektiv Ane Gregorič in nastale bodo prve predstavitvene fotografije za javnost.

Organizatorji in člani komisije so nazdravili na 16 polfinalistov.

 

Polfinalisti po abecednem vrstnem redu glede na ime:

ALEN NUHANOVIĆ (Postojna), ANDRAŽ LOGAR (Kranj), AXEL LUXA (Senožeče), DAVID MLAKAR (Oplotnica), FRAN FIRER (Beli Potok pri Lembergu), GREGOR VUKŠINIČ (Ljubljana), JAN LUXA (Senožeče), JURE TRUPEJ (Ljubljana), KLEMEN ORTER (Velenje), MATIJA PEKLAJ (Ljubljana), MATJAŽ LESJAK (Ptuj), MATJAŽ MAVRI BONCELJ (Tržič), MIHA RATAJC (Celje), MIHA REPINC (Stara Fužina-Bohinj), NEJKO-PETER LEVAK (Maribor), ŽIGA ŠTANGAR (Škofljica)