Polfinalisti projekta Mister Slovenije 2015 so se postavili pred objektiv priznane fotografinje Ane Gregorič. V salonu kuhinj Mobalpa in pod pokroviteljstvom PROTEINI.SI so nastale mične fotografije, ki jemljejo dih, 16 lepotcev pa se s tem že poteguje za vstop v finalni del tekmovanja.

Prvič pred objektivom
Za postavnimi mladeniči iz vseh koncev Slovenije je nova preizkušnja. Šestnajst polfinalistov se je preizkusilo v poziranju pred fotografskim objektivom Ane Gregorič in nastale so predstavitvene fotografije, ki bodo zaokrožile svet. »Nekateri fantje so prvič stali pred profesionalnim fotografom. To ni mačji kašelj in določene kandidate  moram res pohvalit, kako hitro so dojeli osnove poziranja,« je dejala fotografinja Ana. Sicer pa so fotografije nastale v salonu kuhinj Mobalpa, kjer je ekipa ustvarjalcev skušala doseči sveže jutranje vzdušje aktivnega mladeniča, ki se ob pripravi zajtrka odpravlja na fakulteto, v šolo, na trening, na delo ali kakšni drugi obveznosti naproti. Za še nekoliko bolj svež videz izbranih polfinalistov je bila zaslužna izjemna umetnica ličenja Barbara Fartek iz lepotne hiše Artebellus.

Bitka za preboj v veliki finale
Uradno fotografiranje je že delno vplivalo na to, kdo od šestnajsterice se bo uvrstil med deset finalistov. Zdaj pa je že aktivirano Facebook glasovanje na uradnem profilu projekta misterslovenia.com, kjer se postavni mladeniči potegujejo za 2 neposredni finalni vstopnici. Med petimi najbolj všečkanimi fotografijami bo namreč organizacija Mister Slovenije določila 2, ki se bosta neposredno uvrstila v veliki finale. O preostalih osmih pa bo poleg že opravljenega fotografiranja odločalo še enodnevno srečanje in nastop na polfinalnem dogodku. Finalisti si bodo tako že zagotovili pogodbo z modno agencijo Mister Model Management, ki jim bo v pomoč pri preboju na svetovno modno tržišče. Polfinalni spektakel bo v petek 24. aprila v ljubljanskem klubu Cirkus, kamor so vabljeni prav vsi željni zabave, mode in lepote.

 Galerijo vseh fotografij najdete v rubriki “FOTO”

1.    Postopek glasovanja:
–    Na Facebook profilu misterslovenia.com lahko glasuje ali lajka kdorkoli
–    Glasovalec mora najprej postati oboževalec FB profila misterslovenia.com
–    Ko glasovalec postane oboževalec FB profila misterslovenia.com, lahko glasuje oz. lajka posameznega kandidata
–    Glas odda tako, da klikne na lajk pod fotografijo izbranega kandidata

2.    Sistem glasovanja:
Za glasove se poteguje 16 tekmovalcev. TOP 5 kandidatov z največ glasovi ali lajki se ob izteku časa za glasovanje uvrsti v ožji krog. Člani organizacije Mister Slovenije izberejo izmed TOP 5 dva kandidata, ki se neposredno uvrstita v nadaljnji krog, finalni del tekmovanja MISTER SLOVENIJE 2015.
Trajanje glasovanja:  od 3.4.2015 do 24.4.2013 (do 18h)

3.    Ostali podatki:
Tekmovalci so razvrščeni po abecednem vrstnem redu glede na ime.


Foto: Ana Gregorič
MUA: Barbara Fartek za Artebellus
Lokacija: Salon kuhinj Mobalpa

Polfinalisti po abecednem vrstnem redu glede na ime:

1.    Alen Nuhanović (Postojna)
2.    Andraž Logar (Kranj)
3.    Axel Luxa (Senožeče)
4.    David Mlakar (Oplotnica)
5.    Fran Firer (Beli Potok pri Lambergu)
6.    Gregor Vukšinič (Ljubljana)
7.    Jan Luxa (Senožeče)
8.    Jure Trupej (Ljubljana)
9.    Klemen Orter (Velenje)
10.    Matija Peklaj (Ljubljana)
11.    Matjaž Lesjak (Ptuj)
12.    Matjaž Mavri Boncelj (Tržič)
13.    Miha Ratajc (Celje)
14.    Miha Repinc (Stara Fužina-Bohinj)
15.    Nejko-Peter Levak (Maribor)
16.    Žiga Štangar (Škofljica)