Finalisti projekta Mister Slovenije 2014 so bili ponovno aktivni. Tokrat so se zbrali na  štajerskem koncu, v Penzionu Kračun, kjer so bili tri dni deležni kreativnih delavnic, predavanj, fotografiranj in snemanj.

Za deseterico uradno najlepših Slovencev letošnjega leta je bil minuli konec tedna pester kot že dolgo ne. Organizacija Mister Slovenije je fantom ponudila natrpan urnik zanimivega dogajanja in jih s tem obogatila z novim znanjem, ki jim bo v svetu mode še kako prišel prav. V sklopu predavanja jim je svoje nasvete ponudila ena od najboljših fotografinj pri nas Ana Gregorič. Z njimi je opravila tudi razgaljeno ter mokro fotografiranje v savnah in jacuzzijih lepotnega centra Lucija. Gre za uradne predstavitvene fotografije finalistov, ki bodo kmalu na ogled javnosti. »V primerjavi s prvim fotografiranjem so se vsi fantje izjemno izkazali. Opazi se, da jih to resnično zanima in da želijo napredovati,« je dodala Ana. Svet mode pa so fantje spoznali tudi ob pogovoru z nekdanjima mistroma in modeloma Markom Šobotom in Matjažem Kumljem. Postavna lepotca sta brez dlake na jeziku predstavila izkušnje, ki sta jih bila deležna v preteklem obdobju v tujini. »Fantje so pozorno poslušali in ob koncu zastavili kar nekaj vprašanj. Verjamem, da bodo nekateri kmalu odšli v tujino in jim bodo vse te informacije le koristile,« je zaključil Marko. Pestro dogajanje je dopolnila tudi priznana stilistka Maja Lazar. Zaupala jim je koristne nasvete o načinu oblačenja, trendih in kombinacijah, ki definirajo stil posameznika.

Borba s Chorchypom in Mojco
Postavne mladeniče, ekipo in ostale goste je ves čas razvajalo osebje Penziona Kračun. Dobrot, ki se jim nihče ni mogel upreti, je bilo toliko, da se je bilo treba znebiti odvečnih kalorij. Za to je poskrbel predstavnik Proteini.si Denis Chorchyp. Fante je namučil v sklopu vodene vadbe na osnovi borilnih veščin. Da je bilo vse še bolj pristno, so fantje merili moči na bližnjem travniku in se tako nadihali svežega zraka. V svoje roke pa jih je prijela tudi Mojca Pačnik, ki skrbi za coaching in koreografije. »Fantje so izjemno napredovali. Sprostili so se in občutno izboljšali predstavitev na odru. Že zdaj se veselim finalnega nastopa, saj sem prepričana, da bodo prikazali vrhunski šov,« je zadovoljno povedala Mojca.

 

Skrivnostne zabave z estradniki
Tridnevno dogajanje so popestrile večerne zabave, ki so se jih poleg finalistov za mistra Slovenije in članov organizacije udeležili tudi drugi novinarji in znani Slovenci. Poleg že omenjenih niso manjkali aktualni mister Jure Rugani, nekdanji mister Bojan Ilijanič, televizijska voditeljica Špela Jereb, svetlolasa Danica Lovenjak, predstavnica Cosmopolitana Živa Gedei in drugi. Zdaj finaliste čaka novo Facebook glasovanje in številne druge aktivnosti. Sklepna prireditev pa se zgodila 28. maja v Klubu Cirkus, ko bo znan novi Mister Slovenije in Cosmo Mister.

 

Foto: Luka Brataševec