Po uradnem fotografiranju so bili kandidati projekta Mister Slovenije 2014 pred novimi preizkušnjami. V štajerskem Penzionu Kračun je njihovo vzdržljivost in motoričnost preizkusil predstavnik Proteini.si Denis Porčič Chorchyp in koreografinja Mojca Pačnik.

Dvajset postavnih fantov iz vseh koncev podalpske dežele se je ponovno srečalo, da bi pokazalo svoj talent. Boj za laskavi lepotni naziv mister Slovenije se je tokrat nadaljeval na štajerskem koncu, kjer je lepotce in organizacijo Mister Slovenije gostil priznani gostinec Benjamin Kračun. Čeprav fantje niso točno vedeli, kaj jih čaka, so bili že na vse zgodaj sproščeni in pripravljeni na nova doživetja. Takoj po zajtrku je v prostor vstopil predstavnik Proteini.si Denis Porčič Chorchip. Na vrsti je bila vodena vadba na osnovi borilnih veščin. »Ura in pol tovrstne vodene vadbe ni mačji kašelj. Vendar ko sem opazil, koliko energije in kondicije imajo izbrani fantje, sem nehal dvomiti. Resnično so se izkazali in nalogo opravili z odliko,« je iskreno povedal Chorchyp.


Kandidati presenetili mentorje
Vse aktivnosti je budno spremljala tudi izbrana strokovna komisija. Poleg Chorchypa so jo tokrat sestavljali še organizatorja Erik Ferfolja in Nina Uršičmister Slovenije 2014 Jure Rugani, modna mrha Manja Plešnarfotografinja Ana Gregorič in Mojca Pačnik, ki skrbi za coaching in koreografije. Slednja je tudi nadaljevala s kar triurno delavnico, ki je ponudila osnove nastopanja. »Znana sem kot zahtevna predavateljica. Tokrat pa sem delovala vse prej kot to, saj so bili fantje res pripravljeni sodelovati in se naučiti čim več. V treh urah sem pri večini opazila neverjeten napredek, kar je navdušujoče, obenem pa zahtevno za nas žirante, ki bomo morali spet izločevati,« je razložila Mojca. Po delavnicah je sledilo še ocenjevanje top 20 kandidatov v kopalkah. Nato pa je sledilo druženje ob slastni večerji, pod katero so se podpisali priznani kuharji Penziona Kračun.


Dvajseterica tekmovalcev bo kljub zadnjemu skupnemu druženju še nekaj časa na trnih. Petnajsterica polfinalistov bo namreč znana 25. marca, ko se bo zaključilo Facebook glasovanje na uradnem profilu projekta misterslovenia.com. Že 29. marca v ljubljanskem Cirkusu pa se bo top 15 tekmovalcev pomirilo za nastop na velikem finalu, ki bo dal Juretovega naslednika, mistra Slovenije 2014.

Foto: Luka Brataševec