Dežela pod Alpami ima uradno najlepšega za tekoče leto. Mister Slovenije 2014 je postal 19-letni Primorec Mitja Nadižar. Z nazivom Cosmo Mister 2014 se je okitil Velenjčan Domen Mihelič, Mister Fashion Days 2014 pa je postal Nejc Zidar, ki prihaja iz Velikih Lašč.


Projekt Mister Slovenije je dosegel svoj vrhunec s finalnim izbiranjem, ki se je odvijalo v ljubljanskem Cirkusu. Glamurozna prireditev polna adrenalina in emocij je v dveh urah zadovoljila vse ljubitelje moške lepote, dobre glasbe, vrhunskih plesnih točk in izvirnega stand upa. Zvezde večera pa so seveda bili finalisti, ki so se potegovali za prestižni lepotni naziv. Ciljno črto je prvemu uspelo prečkati Mitji Nadižarju. Devetnajstletni Primorec iz Lucije je bil vidno presenečen in ganjen: »Presegel sem vse moje cilje in pričakovanja. Na odru sem zares užival. Zdi se mi, da smo s fanti prikazali dobre nastope in da je z nami uživala tudi publika.« Prikupen mladenič se že veseli odhoda v Južno Korejo, v Seul, kjer bo oktobra potekal svetovni lepotni izbor Mister International 2014. Poleg zmagovalca sta se veselila še dva. Nejc Zidar je osvojil lento Mister Fashion Days 2014, Domen Mihelič pa Mister Cosmo 2014. Sicer pa sta se poleg omenjenih v super-finale top 5 uvrstila še Aljoša Kuzmanovski in Bojan Radusinović.


Zadnja beseda komisiji!
Finalisti so se predstavili v petih hodih. Nadvse atraktivne nastope finalistov je pripravila koreografinja Mojca Pačnik, ki je tudi sicer skrbela za coaching javnega nastopa vseh kandidatov. Prvi hod je minil v znamenju obljubljene dežele Casali, drugi v znamenju športne prehrane Proteini.si, v tretjem pa so prišli na vrsto vsi modni navdušenci, saj se je predstavila modna spletna trgovina Fashiondays.si. Kriki in vzkliki so se najbolj slišali, ko so se izklesani lepotci predstavili v Liscinih kopalkah. Najbolj napeto pa je bilo v zadnjem, elegantnem hodu Butika Franko, v katerem so se fantje prelevili v skrivnostne kavalirje z maskami. O usodi finalistov je odločala Organizacija Mister Slovenije in strokovna komisija, ki so jo sestavljali Denis Porčič Chorchyp, Irina Osypenko Nemec, Marko Šobot, Ana Gregorič, David Urankar, Špela Jereb, Nataša Horvat, Matija Dušak, Benjamin Kračun in Manca Čampa.


Peli, plesali in se smejali…
Z voditeljsko taktirko je tokrat mahala prekaljena Pia Pustovrh, ki je blestela v kreacijah Nataše Belcijan in Teje Jeglič. Gostje so uživali tudi v glasbenih točkah Regine, Christine, Daše Gradišek in Matjaža Kumlja, za plesne vložke pa so poskrbeli plesalci DensCity in plesalke Cliche. Z dodatno dozo smeha je navdušila Ana Marija Mitić, publiko pa sta z izvirnima točkama osupnila tudi akrobata Filip in Blaž. Prvič je laskavi naziv uradno najlepšega Slovenca osvojil Primorec, ki bo tako kot njegovi predhodniki zaznamoval lepotno in modno dogajanje pri nas in po svetu.

Foto: zaklop