Projekt Mister Slovenije 2017 je doživel vrhunec. Laskavi naziv najlepšega pod Alpami je osvojil Pirančan Majk Peroša. Slavila sta tudi Gregor Čeglaj iz Škofljice, ki je postal Cosmo mister 2017, in Franko Bajc iz Ajdovščine, ki se je okitil z nazivom mister Proteini.si.


Laskavi naziv drugič na Primorsko
V ljubljanskem SiTi teatru BTC se je z velikim finalom zaključila deveta sezona projekta Mister Slovenije. Bilo je vroče tako na odru kot v dvorani, kjer publika ni varčevala z glasilkami. Deseterica finalistov se je potegovala za tri nazive, o njihovi usodi pa je poleg organizacije odločala še 9 članska komisija. Svoje ocene so podali mister Slovenije 2016 Tilen Grah, cosmopolitanovo dekle z naslovnice Kaja Vidmar, direktorica podjetja Zvezdar Nataša Horvat, repar in borec Denis Chorchyp, duhovna učiteljica Cristy Žmahar, predstavnica naravne kozmetike Essentiq Martina Drašler, bolgarka Tjaša Cvetkov, fotografinja Ana Gregorič in predstavnik Rimskih term Tomaž Jastrobnik. Mister Slovenije 2017 je postal 24 letni Pirančan Majk Peroša, ki je osvojil tudi glasovanje na Facebooku: »Nad zmago sem presenečen. Tudi ostali fantje so bili odlični in ni bilo enostavno oceniti, kaj bo pretehtalo.« Naziv mister Proteini.si 2017 je ravno tako odšel na Primorsko. Osvojil ga je 21 letni Franko Bajc iz Ajdovščine. Cosmo mister 2017 pa je postal 27 letni Gregor Čeglaj iz Škofljice. Poleg omenjenih sta se v super-finale uvrstila še Dino Šunjerga iz Črnomlja in Blaž Kričej Režek iz okolice Ljubljane.


Voditelja kar na Ponyju!
Gala prireditev sta zabavno in sproščeno povezovala Pia Pustovrh in Emi Nikočević. Slednji je del prireditve odvodil kar na kolesu Pony in še nekoliko popestri dogajanje. Sicer pa so se finalisti predstavili v petih hodih. Predstavitveni je bil v znamenju blagovne znamke Jessy Fashion Design, ki jo oblikuje Jasmina Gregurič. V ocenjevalnih hodih so fantje predstavili športno kolekcijo Proteini.si, ulično kolekcijo iz trgovine Ikona in kopalke Lisca. Sledil je še elegantni hod, kjer se je predstavila slovenska blagovna znamka Sens, ki jo oblikuje modna oblikovalka Zlata Zavašnik.

Da so bili fantje popolnega videza je poskrbela ekipa vizažistk Sfumato make up na čelu s Sandro Pranjić in ekipa umetnic frizur iz salona Frirez na čelu z Majo Škerl. Manjkalo ni niti glasbenih in plesnih nastopov. Dogodek so s spektakularno točko odprli plesalci Mystique Show Group in pevka Kristie Cle. Goste pa so še zabavali pevci Clemens, Anabel, Nika Zorjan, Denis Chorchyp, Christine Zadnikar, Lea Sirk in Luka Sešek.


Foto: Katja Kodba

Finalisti projekta Mister Slovenije 2017 so se minule dni mudili v Rimskih termah. Tam so brusili svoje telo, plesne korake, prezenco in um. Ob odhodu so bili mnogi mnenja, da edinstven termalni ambient zapuščajo pravi rimski vojščaki.


Ta hip 10 najbolj vročih fantov pri nas se je minule dni nahajalo v prelepem ambientu Rimskih term, ki so ponudile odlične pogoje za priprave na finalni nastop. Bazeni s termalno vodo, starodavni in novodobni jacuzziji, savne ter masaže so bili pravi obliž na naporen urnik in aktivnosti. Izklesane mladeniče iz vseh koncev Slovenije je že v zgodnjih jutranjih urah pričakala koreografinja Barbee Šuštaršič in jih postavila pred nov izziv: »V 4 mesecih sodelovanja sem dodobra spoznala vse fante in poznam njihove zmožnosti. Morda so se jim na začetku stvari zdele zapletene, vendar vem, da so vse to sposobni izpeljati na visoki ravni. Izredno so napredovali in verjamem, da bo publika z navdušenjem sprejela finalni nastop.«  Fizično pripravo fantov pa je preveril borec in repar Denis Chorchyp, ki je predstavil vodeno vabo na osnovi borilnih veščin.


Mistri z osebnostjo!
V lepotni in modni industriji brez primernega stila ne gre. Delavnice na to temo so se odvijale pod vodstvom priznane stilistke Maje Lazar. Kavalirski mladeniči so se naučili marsikaj, tudi različnih načinov vezanja kravat. Ob koncu so izdelali kolaž, ki predstavlja posameznikovo osebnost. Izdelke so predstavili tudi na delavnicah za osebnostno rast, ki jih je vodila Cristy Žmahar. Duhovna učiteljica je komentirala in razbrala marsikaj, kar sicer skrivajo v sebi in bila navdušena nad ugotovitvijo: »Spremembe v življenju niso vedno lahke. Projekt Mister Slovenije pa je postavil pozitivne, trde temelje le-teh in ponosna sem, da lahko opazujem tak razcvet kandidatov, kot tistih, ki jih spremljamo.« Manjkalo pa ni niti predavanje o negi kože. Finaliste je namreč obiskala predstavnica blagovne znamke Essentiq Martina Drašler in  jih poučila o uporabi različnih izdelkov. S posebno napravo pa jim je preverila tip in stanje kože ter svetovala.


Dnevi priprav so se zaključili sproščujoče. Fantje so si privoščili oddih v bazenih in zapustili termalno središče polni lepih vtisov. Finaliste tako čakajo še intenzivne sklepne priprave v Ljubljani. Mister Slovenije, mister Proteini.si in Cosmo mister pa bodo znani 21. junija, ko bo v SiTi teatru BTC v Ljubljani finalni gala dogodek.


Foto: Luka Brataševec

Trenutno najbolj privlačna deseterica slovenskih fantov se je postavila na preizkus, ki se je končal z vidnimi posledicami. Fotografinja Ana Gregorič ni imela težav zabeležiti nekoliko nagajivega vzdušja v objektiv. Facebook glasovanje je tako v polnem teku, zato klikni zgoraj desno na povezavo in glasuj za svojega favorita!


Finalisti projekta Mister Slovenije 2017 so bili pred novim fotografskim izzivom. Spet so se prepustili vrhunski fotografinji Ani Gregorič, da jih ujame v svoj objektiv. Fantje so se pred fotografiranjem uredili s kozmetiko ESSENTIQ in posledice so bile očitne! Na setu praktično ni bilo dekleta, ki bi se fantom lahko uprlo. Rezultat so fotografije, ki govorijo same po sebi. »Pozna se, da se je tekmovanje prevesilo v drugi del in da so fantje veliko bolj samozavestni kot na začetku. Zgodba jim je bila pisana na kožo in resnično ni bilo težav ujeti pravega vzdušja. Svoj izbor že imam, vendar bom dopustila, da me v zadnjem mesecu še kdo preseneti,« je iskreno dodala Ana. Da so bili postavni mladeniči še nekoliko bolj privlačni, je poskrbela umetnica ličenja Sandra Pranjić za Sfumato make up. Spogledljivi in navihani maldeniči so tako ujeli več muh na en mah. Na vprašanje, kateri poljub je bil najbolj strasten, pa so odgovorili le s skrivnostnim in malce nagajivim nasmeškom.


V lov za všečke!
Fotografije so še posebej vroče na uradni facebook strani projekta misterslovenia.com, kjer poteka glasovanje publike, zato vabljeni! Med peterico fantov z največ veljavnimi všečki bo organizacija Mister Slovenije izbrala enega, ki se bo na finalni prireditvi neposredno uvrstil v super-finale tekmovanja. O preostalih štirih bo poleg organizatorjev odločala še izbrana strokovna komisija in fotografinja Ana Gregorič. Zdaj se fantje odpravljajo na večdnevne priprave v Rimske terme, kjer bodo skupaj s strokovnjaki iz različnih področji urili finalni nastop.
Gala finalna prireditev Mister Slovenije 2017 bo 21. junija v SiTi teatru BTC v Ljubljani, kjer bosta poleg mistra Slovenije znana tudi mister Proteini.si in Cosmo mister.

 
Foto: Ana Gregorič
Ličenje: Sandra Pranjić za Sfumato make up
Studio: Pet500


TOP 10 glede na štartno številko finalnega nastopa:
1. Gregor Čeglaj  – 27 let, Škofljica
2. Nik Žujo – 23 let, Ljubljana
3. Blaž Kričej Režek – 18 let, Ljubljana
4. Aleksandar Radić – 19 let, Celje
5. Dino Šunjerga – 21 let, Črnomelj
6. Majk Peroša – 24 let, Piran
7. Franko Bajc – 21 let, Ajdovščina
8. Vid Bjedov Kobe – 20 let, Ljubljana
9. Matic Zajc – 21 let, Črnomelj
10. Davor Gradič – 22 let, Šentjur


Finalisti za mistra Slovenije 2017 so se odpravili novi pustolovščini naproti. Skupaj z izbranimi dekleti, ki so se prijavila na natečaj, so se odpravili v adrenalinski park v Solkan na Primorsko. Dogodivščina, ki jo je omogočil Zvezdar, je bila aktivna, predvsem pa zabavna in nepozabna.


Adrenalinski kavalirji
Dan je že ob jutranjem zboru udeleženih obetal veliko. Dobro razpoloženje, malce adrenalina in sinergija med ljudmi pa so poskrbeli, da so pričakovanja dobila nove razsežnosti. Dogajanje se je prelevilo v pravo nepozabno pustolovščino! Organizacija Mister Slovenije in ponudnik darilnih paketov Zvezdar, sta finaliste lepotnega tekmovanja postavila pred novi izziv. Deset najbolj vročih fantov ta hip je na adrenalinski zmenek povabilo izbrana dekleta, ki so se prijavila na natečaj. Da naloga ne bo pretežka, je obetala že vožnja proti Primorski. Ob prihodu je sledil »welcome drink« in sproščeno vzdušje je bilo popolno. Sledila je vožnja s čolnom čez Sočo in že je bil cvet lepote sredi gozda, kjer se je razprostiral adrenalinski park. Fantje so se izkazali za prave kavalirje in dekleta opremili z varnostnimi pasovi. Po nekaj uvodnih minutah, ko so vodiči predstavili osnovna pravila in napotke, se je prava avantura vendarle začela. »Današnji dan je ponudil zabavo, vendar tudi vpogled, kako se fantje soočajo z danimi situacijami. Prijetna in nepozabna avantura z Zvezdarjem nam je vsekakor omogočila, da smo finaliste še bolje spoznali,« sta nam zaupala organizatorja projekta Nina Uršič in Erik Ferfolja.


Do cilja po jeklenih vrveh!
Fantje in dekleta so bili pred številnimi izzivi. Da so prišli do cilja, so morali večkrat preplezati različne ovire, se spusti po jeklenih vrveh in se soočiti z ne ravno vsakdanjimi spretnostmi. Druščina se je takoj sporazumela in premagovala ovire brez večjih težav. Ob koncu je sledil še dolg spust po jekleni žici čez Sočo. Tristo metrov adrenalina ter prelepega razgleda na reko in pokrajino, kar je udeleženim za vedno ostalo v lepem spominu.  


Gurmanska pustolovščina
Ko se je dan prevešal v večer, pa se je razigrana družba odpravila še na zasluženo večerjo. V Ljubljani jih je gostil priznani kuhar Miha Hauptman, sicer protagonist kuharskega šova MasterChef , ki je pred nedavnim odprl restavracijo MihaChef. Meni s tremi hodi je poskrbel, da so se sline ves čas cedile, krožniki pa so bili hitro prazni. Po gurmanskem uživanju se je deseterica lepotcev iz vseh koncev Slovenije kljub strogim prehranjevalnim navadam odločila, da se prekrši. Miha in ekipa so za konec pripravili slastno sladico, ki nobenega ni pustila ravnodušnega. Zbrana družba je ob koncu še malce pokramljala, potem pa se navdušena nad iztekajočim se dnevom poslovila.


Po adrenalinski preizkušnji čaka deseterico finalistov nov izziv. Spet se bodo postavili pred objektiv Ane Gregorič, nato pa se odpravili na večdnevne priprave v Rimske terme. Finalni dogodek projekta Mister Slovenije bo v drugi polovici junija v SiTi teatru BTC v Ljubljani. 

 
Foto: Katja Kodba

Polfinalni dogodek projekta Mister Slovenije je ponudil razburljiv razplet. Petnajsterica postavnih mladeničev se je v kranjskogorski Koroni predstavila ter navdušila žirijo in publiko. Največjo bero pa je odnesel Gregor Čeglaj iz Škofljice, ki se je okitil z nazivom Mister Casino Korona 2017.


Izenačena borba do zadnjega koraka!
Izklesana telesa, očarljivi pogledi in sladki nasmeški polfinalistov so takoj nakazali, da se obeta zanimiv večer. Petnajst polfinalistov iz vseh koncev Slovenije se je v teatru kranjskogorskega Casinoja Korona potegovalo za deset prostih mest, ki vodijo v finale. Občinstvo je bilo navdušeno, strokovna komisija in organizacija Mister Slovenije pa so bili pred težko odločitvijo. Na žirantskih stolčkih so sedeli vodja marketinga Casino Korona Katarina Strgar, mister Casino Korona 2016 Gregor Potrebuješ, mister Slovenije 2014 Mitja Nadižar, fotografinja Ana Gregorič in pisateljica ter duhovna učiteljica Cristy Žmahar. »Finalisti so napovedali eno najtežjih odločitev, ki jo bomo morali sprejeti v finalnem izboru. Dovršenost na odru se je dopolnila z izjemno osebnostjo in razvojem fantov in vesela sem, da lahko od blizu opazujem razcvet posameznikov, ki si vsi zaslužijo naslov mistra,« je dodala Cristy.  Ob koncu so ob izenačenih nastopih lepotcev vendarle padle odločitve. Zmagovalca ljudstva, ki je svoje glasove oddalo v sklopu glasovanja na uradni Facebook strani projekta, sta postala Dino Šunjerga iz Črnomlja in Gregor Čeglaj iz Škofljice. Slednji si je zagotovil tudi prvi letošnji naziv, mister Casino Korona 2017. Poleg njiju, ki sta imela zaradi podpore ljudstva finale že zagotovljen, so se vanj uvrstili še: Nik Žujo iz Ljubljane, Blaž Kričej Režek iz Ljubljane, Aleksandar Radić iz Celja, Majk Peroša iz Pirana, Franko Bajc iz Ajdovščine, Vid Bjedov Kobe iz Ljubljane, Matic Zajc iz Črnomlja in Davor Gradič iz Šentjurja.


Finalistom nove preizkušnje!
Postavni mladeniči so se predstavili v štirih hodih. Najprej so navdušili z metuljčki Peacock Bow Ties by Emi. Sledile so športno obarvana predstavitev v oblačilih Proteini.si, premierno predstavljena kolekcija Xoxo blagovne znamke Jessy Fashion Design in atraktivna predstavitev v kopalkah Lisca. Da so fantje še bolj blesteli, pa so poskrbele umetnice ličenja iz Sfumato make up in mojstrice pričesk iz frizerskega salona Frirez iz Ljubljane. Dinamičen program sta povezovala Klavdija Mlekuž in aktualni mister Tilen Grah. Publiko pa so navduševali še pevki Kristie Cle in Maja Prašnikar ter plesna skupina Mystique Show Group, ki jo vodi Barbee Šuštaršič, sicer tudi koreografinja vse nastopov tekmovalcev.

Ob koncu večera je sledila zabava, zdaj pa finaliste čakajo nove preizkušnje. Svoje motorične spretnosti bodo pokazali v adrenalinskem parku, smisel za poziranje pa pred objektivom Ane Gregorič. Čakajo jih tudi večdnevne priprave s številnimi delavnicami v Rimskih termah in zaključne priprave na finalni nastop.  Veliki finale bo junija v SiTi teatru BTC v Ljubljani.


Foto: Luka Brataševec